Facebook

Noord Bali: rust, strand en natuur


Onderwerpen:
Lovina
Singaraja
Banjar
Kaart van Noord Bali

Een leuk vissersdorpje waar je bij zonsopkomst de spelende dolfijnen kunt zien zwemmen. Hier hangt wel een prijskaartje aan een georganiseerde trip omdat je met een boot de zee opgaat incl. ontbijt of lunch. Voor een klein bedrag kun je ook aan boord gaan van een plaatselijke vissersboot (jukung).
Vanaf Lovina is het ongeveer een uur rijden naar Pemutaran waarvan met de boot de oversteek naar Menjangan Island kan worden gemaakt.


 Lovina: reistijden vervolgbestemmingen
Vliegtuig Trein Auto Bus Boot
Amed - - 3 uur - -
Candidasa - - 5 uur -
Denpasar - - 4 uur -
Gilimanuk - - 2 uur Singaraja -
Kuta - - 3 uur 30 min -
Pandang Bai - - 4 uur -
Sanur - - 2 uur 30 min -
Seminyak - - 3 uur -
Singaraja - - -
Tegal - - -
Ubud - - 2 uur 30 min -
Gili eilanden - - Padang Bai - Pandang Bai
Lombok Denpasar - Padang Bai - Pandang Bai
Java Denpasar Gilimanuk Gilimanuk Gilimanuk Gilimanuk

In Singaraja stichtten de Nederlanders hun koloniale hoofdstad. Dit is nu nog terug te zien in de oude kantoren en landhuizen in de stad. De stad is ruim opgezet en er zijn veel Arabische en Chinese invloeden.
In Singaraja bevindt zich een kindertehuis gesteund door de Nederlandse stichting Gotong Royong (Helpt Elkaar). Het huis heet Panti Ashuan (kindertehuis) Widdhya Asih III. De website van de stichting is www.gotong-royong-utrecht.nl.

Ook heeft Singaraja een belangrijk busstation waar veel bussen van en naar andere bestemmingen op Bali en zelfs Java vertrekken.


 Singaraja: reistijden vervolgbestemmingen
Vliegtuig Trein Auto Bus Boot
Amed - - - -
Candidasa - - - -
Denpasar - - - -
Gilimanuk - - - -
Kuta - - - -
Lovina - - - -
Pandang Bai - - - -
Sanur - - - -
Seminyak - - - -
Tegal - - - -
Ubud - - - -
Gili eilanden - - Padang Bai - Padang Bai
Lombok Denpasar - Padang Bai - Padang Bai
Java Denpasar Gilimanuk Gilimanuk Gilimanuk Gilimanuk

In Banjar staat de boedhistische Thaise tempel Brahma Vihara Arama. De tempel is in 1958 door een Balinese monnik gesticht en is in 1971 herbouwt. Het uitzicht op de lager gelegen kust is fantastisch.
Verder vind je hier een van de meest bekende hot springs op het eiland nl. de Air Banjar Hot Springs. Je vindt hier enkele baden waar je in het warme water kunt zwemmen en relaxen. Er zijn omkleedhokjes en douches aanwezig.


Gitgit watervallen

GitGit waterval

De Gitgit watervallen liggen op zo'n 10 kilometer ten zuiden van Singaraja. In totaal zijn er 5 watervallen op 4 verschillende locaties.
De hoogste Gitgit waterval is zo'n 40 meter hoog en is vooral in de regentijd erg indrukwekkend. Om deze waterval te bereiken moet u ongeveer 150 treden naar beneden afdalen. U heeft hiervoor geen gids nodig.
Met een gids is het mogelijk de overige 4 watervallen te bezoeken. In totaal is het ongeveer drie uur (3 kilometer) door heuvelachtig gebied met plantages en rijstvelden lopen. Gebruik een officiële gids van het dorpje Gitgit voor de beste trekking prijzen.